0

Колко вода трябва да пием по време на тренировка?

окт. 3, 2021

Изключително важно е да се пие вода редовно. Oсобено по време на тренировка, тялото ни губи вода и соли чрез потта. Според “Harvard Health Publishing” пиенето на четири до шест чаши вода по време на тренировка, се препоръчва. 

От основно значение е каква вода пиете. Изворната вода се препоръчва за всекидневна употреба, тъй като тя е чиста, необработена и може да се пие от бременни и кърмачета.

Кога е важно да се пие изворна вода? Дали преди, по време или след тренировката?

Обемът на течности в тялото ни е от голямо значение, За да може тялото ни да се хидратира равномерно и по правилен начин, концентрацията на въглеводороди трябва да бъде между 6-8%, тогава тялото е в оптимално положение. Затова е необходимо да се пие изворна вода, преди, по време и след тренировка.

Преди тренировка:

Преди да започнете да тренирате, трябва да сте добре хидратирани. Препоръчва се, да се приемат 2 чаши вода 2 часа преди тренировка. Ако се чувствате жадни може изпиете половин или една чаша изворна вода 15 минути преди тренировката. 

По време на тренировка:

Целта е да се балансира количеството течност със загубилото се от потта и урината. Съветва се да се приема по половин до една чаша вода на всеки 20 минути. Особено в горщините, през лятото, когато жегата се усеща най-силно: 1-2 чаши на всеки 20 минути. Не се доверявайте на жаждата да ви води, създайте си режим на пиене на изворна вода дори, ако е нужно си сложете аларма да ви напомня.

След тренировка:

След като сте приключили с упражненията, е хубаво да се претеглите. Ако сте изгубили килограми, това означава, че течността в тялото ви е намаляла и е нужна рехидратация. За всеки изгубен килограм се съветва, да се приемат по 3 чаши вода.

 

Защо хидратацията е от голямо значение?

Всяка клетка, тъкан и орган в тялото ни се нуждае от вода за да функционира оптимално. С пиенето на изворна вода, вие помагате на тялото си като:

  • Се генерират мускулни контракции и се намалява риска от мускулни крампи.
  • Се поддържа нормално кръвно налягане и се доставя повече кислород до мускулите.
  • Се усвояват полезните вещества в тялото по-добре.
  • Се защитават и омекотяват жизненоважни органи.
  • Се нормализира киселинността в храносмилателната система.
  • Се пречиствате от токсините в тялото по-бързо.

 

eGO и EGO Premium са подходящи за всекидневна употреба изворни води с високо естествено съдържание на pH 8+,  добивани с постоянен дебит от екологично чист район в подножието на Стара планина. Притежават естествена ниска минерализация и балансиран минерален състав по рецепта на природата.

Пийте
естествено алкализиранавода eGO с pH 8+