0

Какво трябва да знаем за алкалната водата?

окт. 11, 2021

Всички можем да се съгласим с факта, че водата е от основно значение за здравето ни. С всичката тази вода, която се предлага на пазара, сигурно сте се замисляли, коя от всичките е най-подходяща за вас. Проучванията за сега показват, че алкалната вода носи най-много ползи и от останалите.

Първо да обясним какво е алкална вода.

Алкалната вода се определя от нивото на киселинност във водата.
Киселинните субстанции имат pH по-ниско от 7. Например pH-то на лимон е 2.
Алкалните субстанции имат pH по-високо от 7. pH-то на сода бикарбонат е между 10 и 11.

Алкалната вода има pH между 8 и 9. Алкалната вода също съдържа алкани минерали и има негативен окислително редукционен процес. Окислително редукционния процес е способността на водата да бъде про- или антиоксидантна. Колкото по-негативно число е окислително редукционния процес, толкова по-антиоксидантни свойства притежава.

Какво прави алкалната вода на тялото ви?

Алкалната вода има големи хидратиратиращи свойства. Базиран анализ и написана статия от “Вестник на Международното дружество по спортно хранене” алкалната вода има екстра хидратиращи способности, чрез кръвното налягане. Когато имате нисък вискозитет на кръвта, нивото на хидратация трябва да бъде по-високо. В това проучване на участниците се дава вода за пиене след тренировка, на едната половина алкална вода, на другата половина обикновена пречистена вода. Тези, които консумират алкална вода, вискозитетът им намалява до около 6,30% в сравнение с тези, които консумират обикновена вода, като намалението им е средно 3,36%.

Алкалната вода увеличава енергийното ниво на тялото. В здравен преглед на Newsmax, съавтор на pH чудото, Робърт О. Йънг твърди, че твърде много киселина в тялото може да доведе до загуба на енергия, увеличаване на умората и сънливост. Установено е, че алкалната вода е изключителен източник на обръщане на киселинните нива в организма, тя може също да възстанови енергийното ниво.

Алкалната вода повишава имунитета. Вашата имунна система може да помогне за неутрализиране на киселинността в тялото ви, причинена от лоша диета, стрес и токсини от околната среда. С пиенето на алкална вода вие помагате на тялото си по-бързо и лесно да неутрализира киселинността в тялото ви.

Проучване от 2012 е установено, че пиенето на естествено газирана алкална вода с рН около 8,8 може да помогне за дезактивиране на пепсина, основния ензим, който причинява киселинен рефлукс.

eGO и EGO Premium са подходящи за всекидневна употреба изворни води с високо естествено съдържание на pH 8+, добивани с постоянен дебит от екологично чист район в подножието на Стара планина. Притежават естествена ниска минерализация и балансиран минерален състав по рецепта на природата.

Пийте
естествено алкализиранавода eGO с pH 8+