0

Защо е важно да пием вода?

авг. 31, 2021

Британският поет  У. Ауден е казал “Хиляди хора са живели без любов и нито един без вода”. Пиенето на  вода е най-важния източник на живот за нас. Всеки ден трябва да пием минимум по 2 литра минерална или изворна вода, а през лятото дори по 3 литра. 

Замисляли ли сте се какво реално прави водата с вашето тяло?

Нашите тела са изградени от около 70% вода.  Всички биохимични реакции в тялото се случват с нейно участие. Затова е и толкова важно да се пие достатъчно количество изворна или минерална вода.

 • Пиенето на добро количество изворна или минерална вода, поддържа ума ти бодър.
  Можеш да запомниш повече детайли от деня, мозъкът ти функционира по-добре и мисленето ти е по-изчистено.
 • Добрата хидратация подпомага тонизиране на тялото и по-добре изглеждаща кожа.
  С прием на добро количество изворна или минерална вода, кожата става по-свежа, по-плътна и по-еластична. Не е мит изразът, че с пиене на повече изворна или минерална вода, кожата изглежда младолика и без бръчки.
 • Пиенето на достатъчно количество изворна или минерална вода помага на нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система и костите.
  Органичното вещество между костите се балансира и по този начин движението се улеснява. Циркулацията на кръвта се подобрява и кръвното се нормализира
 • Прием на повече изворна или минерална вода за жените ще помогне и за талията.
  Водата помага на тялото да се пречисти от токсините. Също така пиенето на повече изворна или минерална вода забързва метаболизма и засилва имунната система.

Също от важно значение е и каква вода се пие. 

Минерална или изворна вода се препоръчват, тъй като преди да достигне пазара, бутилираната вода се проверява от Регионална здравна инспекция.  Изключително важно е водата, която пиете да бъде чиста. 

Подходяща за всекидневна употреба е изворна вода.

Тя се препоръчва за употреба от бременни жени, малки деца и кърмачета. Не преминава през обработка и се добива от защитени подземни източници.

pH фактор на водата или така наречената киселинност.

Високото pH е добър показател за една вода предназначена за пиене. Алкални можем да наречем води с киселинност повече от pH7. Приема на алкална вода подобрява обмена на веществата в организма и забързва метаболизма. Нормализира киселинността в стомаха и предпазва лигавицата.

eGO и EGO Pemium са подходящи за всекидневна употреба изворни води с високо естествено съдържание на pH 8+, добивани с постоянен дебит от екологично чист район в подножието на Стара планина, Притежават естествена ниска минерализация и балансиран минерален състав по рецепта на природата.

 

 

 

Пийте
естествено алкализиранавода eGO с pH 8+