0

Европейска олимпийска квалификация по таекуондо, София 2021 с подкрепата на Изворна вода ЕГО

май 26, 2021

От 7-ми до 9-ти май в София се проведе Европейската олимпийска квалификация по таекуондо, която бе офицално открита от министъра на спорта. По време на надпреварата бяха разпределени 16 квоти при мъжете и жените за Летните олимпийски игри в Токио и 10 квоти за Параолимпийските игри, на които домакин също ще бъде японската столица. Организаторите допълниха, че предстоят още две големи надпревари, които също ще се проведат у нас, а именно – мултиевропейските игри и световното първенство за кадети.

Над 280 таекуондисти от 42 страни подадоха заявка за участие в олимпийския квалификационен турнир. Голяма чест беше да представим и четирима български състезатели, които защитаваха честта на страната ни в мъжко и женско направление. На церемонията по откриването присъстваха още посланикът на Република Корея Г-н Джингю и Любомир Ганев, член на Изпълнителното бюро на Българския олимпийски комитет.

Посланик Джингю заяви, че в лицето на спортният министър, спортът таекуондо среща огромна подкрепа в България при организирането на престижни турнири. Президентът на Българската федерация по таекуондо благодари на министър Кралев за помощта през годините, както и на партньорите подкрепили българските спортисти и организатори, сред които е и изворна вода ЕГО. Брандът ЕГО все по-често подпомага развитието на българския спорт, както и развитието на активният начин на живот сред младите.

Пийте
естествено алкализиранавода eGO с pH 8+